Задържаха недекларирани 1,5 млн. евро в кола на „Капитан Андреево”

  • 24 март 2023 12:00

  • 888
  • 2
Задържаха недекларирани 1,5 млн. евро в кола на „Капитан Андреево”
© Pixabay

Рекордно количество недекларирана валута е задържана вчера на ГКПП "Капитан Андреево". В лек автомобил митничарите са открили над милион и половина евро. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив. 

Парите са били скрити в 8 плика, а в колата е пътували семейство с 18-месечно бебе.

Това не е първият случай, в който трафиканти се опитват да заблудят митничарите като използват деца. Само от началото на годината на "Капитан Андреево" е задържана валута на стойност над 10 милиона лева.

"За първи път се пренася толкова голямо количество валута в лек автомобил. Самият водач е заявил, че парите са придобити от продажбата на автобуси, които са собственост на баща му и е носил парите в Турция за закупуване на жилище", заяви Мария Кирилова - заместник-районен прокурор на Хасково.

Удар от недекларирана валута за над 700 000 лева

"Основният маршрут на валутата, който задържаме на "Капитан Андреево" е от посока Западна Европа към Турция. Основната валута, която се задържа това са долари, британски паунди, евро", заяви Георги Господинов - началник на МП "Капитан Андреево". 

Обвиняемият М.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

„От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили валута с левова равностойност над 10 000 000 лева. Основно валутата се задържа в товарни автомобили и автобуси, но във връзка със засиления митнически контрол вече се търсят нови алтернативни начини за пренасяне на валута. С разкриването на всеки един случай натрупваме достатъчно рискова информация, която ни помага да откриваме т. нар. вериги на доставка“, допълни Господинов. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
888 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2023.03.24 | 13:07

2
Колко много вибратори, можеше да си купя със тези пари.

2023.03.24 | 12:20

1
Кирил Петков, как не е на място да "види" оборота

Добави коментар

Водещи новини