Спецакция срещу битовата престъпност в Стара Загора

  • 24 март 2023 10:45

  • 320
  • 0
Спецакция срещу битовата престъпност в Стара Загора
© Pixabay

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони се извършва в област Стара Загора днес, потвърдиха от Областната дирекция на МВР.

В момента се проверяват търговски обекти и се спират автомобили на случаен принцип. 

Директорът на ОДМВР - Стара Загора ст. комисар Лазар Христов съобщи вчера пред журналисти, че се предвиждат конкретни мерки за осигуряване на безопасността на населението и опазване на обществения ред в населените места в региона.

„Предстоят и доста операции и реализации от наша страна на местно и национално ниво с цел предотвратяване на подобни инциденти”, каза той.

Христов участва и в среща с кметове на населени места в Казанлъшко, с които бяха обсъдени конкретните мерки, които ще бъдат взети с цел предотвратяване на бъдещи подобни инциденти.

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и правонарушения на обществения ред беше осъществена на 21 март и в селата Тъжа и Манолово, в която бяха задържани 13 лица. 

Полицейска акция в Казанлък

В региона на Казанлък има засилено полицейско присъствие, повод за което е масовият бой на паркинга на Кооперативния пазар в града на 20 март, при който един загина, а за живота на петима души има опасност, припомня БТА. 

Виолета Симеонова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини