Осем души са задържани при спецакция във Врачанско

  • 23 март 2023 14:54

  • 326
  • 0
Осем души са задържани при спецакция във Врачанско
© Pixabay

13 сигнала против политическите права на гражданите са били проверени при спецакция на полицията във Врачанско вчера и днес, задържани са осем лица, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Акцията е с цел противодействие на престъпността, обществения ред, предотвратяване на нарушения на изборното законодателство и извършването на престъпления против политическите права на гражданите, съобщиха от дирекцията.

В операцията са участвали и служители „Жандармерия“, Регионална дирекция по горите, Регионална служба "Противопожарна безопасност и защита на населението".

Извършени са и 71 проверки на търговски обекти, питейни заведения, заложни къщи, проверени са 399 души и 229 автомобила. Образувани са пет досъдебни производства за различни по вид престъпления. Продължава работата по 29 заявителски материала.

Спецакция в Кърджалийско

Това е втората подобна мащабна операция, която обхваща територията на цялата област за този месец. Първата бе на 10 март. Тогава също бяха образувани пет досъдебни производства, беше установен гражданин, съхраняващ осем килограма суха листна маса, определена с тест като канабис. Информация за получени и проверени сигнали за нарушаване на политическите права на гражданите не беше изнесена, припомнят от БТА.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини