Неизправен вентил предизвика възпламеняване на газова бутилка в Кърджали

  • 22 март 2023 13:36

  • 285
  • 0
Неизправен вентил предизвика възпламеняване на газова бутилка в Кърджали
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Теч от неизправен редуцир-вентил е довел до възпламеняване на тераса и съседно помещение в апартамент в Кърджали, съобщават от Регионалния пресцентър на МВР.

Изкъртена е дограмата на прозореца в стаята и на терасата. Пострадала е 60-годишна жена, която е откарана за преглед в Спешното приемно отделение в болницата в Кърджали. За БТА от лечебното заведение обясниха, че жената е получила леки изгаряния. Прегледана е, оказана й е необходимата помощ и е изписана.

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин в 9,50 часа, допълват от полицията. Незабавно на място е изпратен екип на пожарната служба в града, който загасил огъня.

От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" коментират, че причините за инциденти с газ са свързани с мерките за безопасна експлоатация, които често се нарушават. Една от тях е оставянето без надзор на работещи уреди. Често хората съхраняват или инсталират газови уреди в приземни етажи, а тъй като газът е по-тежък от въздуха, не се усеща течът, липсата на вентилация не може да го разнесе и дори святкане на лампа може да доведе до инцидент.  И допълват, че е изключително важно при зареждане на бутилка да се спазва правилото пълна за празна, основно заради гаранцията, че новата бутилка е проверена. 

Десислава Станева
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини