13 задържани след спецакция в павелбански села

  • 22 март 2023 11:28

  • 275
  • 1
13 задържани след спецакция в павелбански села
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и правонарушения на обществения ред е проведена на 21 март в селата Тъжа и Манолово. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Извършени са проверки на 43 адреса, 123 лица и 46 моторни превозни средства, задържани са 13 лица, посочват от Дирекцията. На един от адресите са установени тютюневи акцизни стоки без бандерол. 

Операцията е осъществена от служители на полицейския участък в Павел баня, съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление – Кърджали и Държавно ловно стопанство „Мазалат“. 

От ОДМВР – Стара Загора посочват още, че продължава засиленото полицейско присъствие на територията, обслужвана от Районно управление – Казанлък. Както БТА съобщи, допълнителните мерки за сигурност бяха взети след масовия побой в центъра на Казанлък на 20 март, след който един загина, а четирима са с опасност за живота. Той възникна в следствие на дългогодишна вражда между две фамилии от селата Тъжа и Манолово. 

Четирима арестувани при спецакция в Сандански и Кресна

След изявление на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, от МВР инициираха работна среща с кметове на населени места в региона, на която да бъдат обсъдени конкретни мерки с цел опазване на обществения ред и предотвратяване на подобни инциденти. 

Константин Тодоров
275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.22 | 11:46

1
Що просто не ги убиете ? Вместо да хабите държавен ресурс да ги хващате, да ги пускате и тн до безкрайност… избийте ги целите фамилии и готово, никой няма да забележи или възрази… може и референдум да направите

Добави коментар

Водещи новини