Пред екокатастрофа: Чували с мъртви животни край водохващането на мездренско село

  • 18 март 2023 11:19

  • 1868
  • 4
Пред екокатастрофа: Чували с мъртви животни край водохващането на мездренско село
© Кадър: БТВ

Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То се намира край международния път Е-79 в близост до Мездра.

Международен шофьор сигнализирал кмета на мездренското село Типченица, че в Мала река край международния път Е-79 са изхвърлени не само всякакви строителни и битови отпадъци, но и десетки чували с трупове на животни и животински кости, а в района се носи непоносима миризма на мърша. Кметът уведомил институциите.

„Тука има всякакви чували с биологични отпадъци. Скелети от крави, хвърлени овце, още не сме го проверили всичкото. Явно струва пари да се изхвърли това на екарисаж, явно струва пари и някой си е решил, че може така безразборно да отрови хората“, коментира кметът Типченица Георги Георгиев.

Проблемът е, че в реката е водохващането за село Типченица.

„Ние сме на границата на екологична катастрофа - тук са изхвърлени тези биологични отпадъци, по надолу на около 600-700 метра е нашето водохващане, тръбите са оголени в реката, и ако паднат камъни от строителството на пътя, който правят, и се спукат тръбите, всичко ще отиде във водата за населението на село Типченица“, разказа управникът.

Вчера районът е бил инспектиран от представители на Агенцията по храните. Обмисля се животинските отпадъци да бъдат изгорени с мобилен инсинератор на място, за да се избегне необходимостта от транспортиране. А извършителите се издирват.

Весела Найденова
1868 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.03.18 | 16:06

3
Толкова глупав народ немога да повярвам,това едва ли го има някъде
j

2023.03.18 | 12:26

2
i az ko da napraq cs li da igraq

2023.03.18 | 12:20

1
А извършителите се издирват....кво се чудите ,Бай Спиро зарзаватчията ше е ,оня с многото парници ...ако не е той Бай Иван бостанджията глобете .. казах ви и предния път а вие....

Добави коментар

Водещи новини