10 души са задържани при спецакцията в Пернишко

  • 17 март 2023 19:45

  • 905
  • 1
10 души са задържани при спецакцията в Пернишко
© Getty (архив)

10 души са задържани в хода на специализирана полицейска операция в Пернишка област, съобщиха от полицията в областния град.

Днес стартира специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред.

Акция на полицията в Перник

В операцията са включени сили  на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“. Изградени са и 10 временни контролно-пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

В хода на полицейските действия е установена нерегламентирана продажба на лекарства в магазин за хранителни стоки в Перник. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник са иззели 148 броя различни по вид лекарства от търговския обект. Проверката е извършена съвместно с представители на НАП – София и РЗИ – Перник.  Контролните органи са съставили и 3 акта за установяване на административни нарушения в обекта и предстои неговото запечатване. По случая е образувано досъдебно производство от органите на полицията.

Започнато е още едно досъдебно производство за кражба по което са задържани трима, както и са образувани 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за управление на автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин.

Работи се и по случай на използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Проверени са 386 моторни превозни средства и 436 лица. Съставени са 21 акта за установяване на административни нарушения, 62 фиша и са заснети 113 клипа за скорост. Връчени са 22 ел. фиша на водачи и пътници. Извършена е проверка на 42 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта.

Съвместно с горски служители е съставен акт за нерегламентирана сеч на дърва в гр. Трън. Издадени са 5 предупреждения по Закона за МВР.

Акцията все още продължава.

Акция на полицията в Перник

Последвайте канала на

Валери Зайцев
905 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????!!!

2023.03.17 | 20:31

1
А,има ли шанс да бъдат НАМЕРЕНИ ПОТЪНАЛИТЕ ТАМ МИЛИОНИ ЕВРО за "ремонта ПОД ВОДА" на "Студена" и "водопровода БЕЗ ВОДА" от Рила ??????????????

Добави коментар

Водещи новини