Кметът на Варна: Незаконните обекти в “Златни пясъци” две години са работили без разрешение

  • 17 март 2023 17:30

  • 422
  • 1
Кметът на Варна: Незаконните обекти в “Златни пясъци” две години са работили без разрешение
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Търговските бараки в курорта “Златни пясъци” две години са работили без разрешение, каза кметът на Варна Иван Портних, предава БТА.

Той допълни, че от общината сигнализирали ДНСК, че бараките са незаконни, но не е последвала реакция.

Освен това Община Варна има изпратена схема на преместваеми обекти в курорта, подписана от заместник-министър Ирена Георгиева. Въпреки че според член 13, ал. 3 от ЗУЧК, трябва да се подпише от министъра на туризма. В общината не разполагат със заповед на министъра на туризма за одобрена схема за преместваеми обекти в курорта, разясни Портних.

Той попита и защо няма реакция от служебния министър на туризма Илин Димитров. Да подкрепи обществения интерес и курортът да се отърве от бараки, като се отмени изобщо въпросната схема, призова кметът на Варна.

Незаконни търговски обекти в курорта “Златни пясъци”

Правната процедура в коментирания от кмета Портних случай понастоящем е следната: Комплекс "Златни пясъци" е национален курорт. Поставянето на преместваеми обекти и съоръжения на територията на националните курорти се извършва по реда на чл. 13, ал. 3 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, а не по наредбата на Община Варна, казаха на свой ред от “Златни пясъци” АД.

В свое становище от ДНСК обясниха, че административните действия по премахване на преместваеми обекти са спрени до произнасянето на компетентния съд. От там припомнят, че с решение от 21 юли миналата година Административен съд - Варна, потвърдено с решение на Върховния административен съд, е отменен отказа на главния архитект на община Варна да издаде разрешение за поставяне на преместваеми обекти в курорта.

Цветелина Кирилова
422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.18 | 10:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини