Стана ясно кой е залял с киселина пловдивската гадателка, непосредствено преди деянието ѝ казал: "Аз ще ти помогна"

  • 17 март 2023 14:54

  • 9777
  • 2
Стана ясно кой е залял с киселина пловдивската гадателка, непосредствено преди деянието ѝ казал: "Аз ще ти помогна"
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

42-годишен, криминално проявен и осъждан за кражба на джип, е физическият нападател на гадателката Тони от Пловдив. Той и съучастникът му на 51 години пристигнали с джип от Враца. Единият останал в колата, а по-младият, маскиран, се качил до апартамента на врачката.

"Той е знаел къде живее и още с влизането жената го попитала: "Как да ви помогна?". Последвал отговор: "Аз ще ти помогна" и лиснал киселината в лицето ѝ", описа районният прокурор Петър Петров, цитиран от "24 часа".

Тони е с поразено лице, врат, гръден кош, лява ръка и крак. "Състоянието на жената се подобрява, изведена е от реанимация. Тя е с химически изгаряния от сярната киселина и е засегната 12% от кожата ѝ", припомни Петров. Извършителят си тръгнал по друг маршрут, стигнал до колата, където го чакал съучастникът му и двамата отпрашили към Враца.

Залятата с киселина жена в Пловдив е гадателка

Работи се по различни версии, но предстои да се установят още доста детайли, които няма да разкрием, каза прокурорът.  42-годишният нападател е извършил престъплението в изпитателния срок на условната си присъда, която е за кражба на автомобил. Той и съучастникът му са привлечени за нанасяне на средна телесна повреда и законът предвижда до 6 г. затвор.

"Това са категорично истинските извършители", каза Петров. И допълни, че са събрали категорични доказателства.

Задържаха двама души за заливането с киселина на гадателката в Пловдив

Шефът на полицията в Пловдив Васил Костадинов обясни, че е бил хвърлен значителен ресурс за бързото разкриване на извършителите. Те са били задържани късно снощи във Враца. Предстои днес арестът им да бъде удължен на 72 часа и след това наблюдаващият прокурор ще прецени дали да поиска най-тежката мярка.

Двамата били изключително добре подготвени, следвали са предварителен план. "В последните 5 години в България не е имало случай на заливане с киселина", припомни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Теодора Павлова
9777 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нерез

2023.03.18 | 07:02

2
Малко и е на тази шарлатанка

2023.03.17 | 17:29

1
Кой знае какви ги е бъбрила ,една такава ми разби семейството преди много години ....имал съм любовница и ..край ....малко и е ....ако е познавачка как не предвиди да се поръси със сода бикарбонат поне ...

Добави коментар

Водещи новини