Акция на полицията в Перник

  • 17 март 2023 12:31

  • 320
  • 0
Акция на полицията в Перник
© Булфото (архив)

Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на Областната дирекция на вътрешните работи (ОДМВР) в Перник, съобщиха от пресцентъра на институцията.  

В операцията са включени екипи на различни подразделения на полицията: "Криминална", "Икономическа" и "Охранителна", както и представители на дирекция "Жандармерия". В хода на акцията са изградени десет временни контролно-пропускателни пункта на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с: престъпления срещу личността и собствеността на гражданите; кражби и противозаконно отнемане на автомобили; противодействие, притежание и разпространение на наркотични вещества; разпространение на контрабандни стоки; контрол на водачи за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростни режими.

Към 11:00 ч. са проверени 27 моторни превозни средства и 31 души. Установен е 40-годишен перничанин, управлявал лек автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед, предава БТА. 

При още една проверка водач на друг лек автомобил е шофирал с изтекъл годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра.  

14 души са задържани при полицейска акция в Благоевградско

Обобщени данни и резултати от полицейската акция ще бъдат оповестени в късния следобед, информират от ОДМВР - Перник.

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм беше проведена и в края на септември м.г. в Пернишко.

Виолета Симеонова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини