Незаконни търговски обекти в курорта “Златни пясъци”

  • 16 март 2023 07:38

  • 528
  • 1
Незаконни търговски обекти в курорта “Златни пясъци”
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над 300 незаконни обекта в курорта “Златни пясъци” са установили при проверки инспектори от Община Варна. Те са направени през 2020 и 2021 година. Павилионите и сергиите са поставяни без съгласуване с главния архитект на общината.

Обектите за 308, от които 276 са на "Златни пясъци" АД, а другите са на частни терени. Голяма част от тях представляват множество по-малки, предаде БНТ.

"Тук можем да говорим за стотици обекти, които са от всякакво естество. 276 са плащали наеми на "Златни пясъци" АД, а другите са на по-малки собственици в комплекса. Проблемът е, че освен презастрояването в "Златни пясъци", допуснато преди години и сега трудно може да бъде поправено, всъщност курорта е превзет от бараки и това е от десетилетия. Те са в изключително неугледен вид, поставени безразборно по начин, по който всъщност те закриват гледката към морето", обясни Иван Портних – кмет на Варна.

Незабавно е прекратено разкопаване на плаж Аурелия край Равда

До ден днешен тези обекти нямат разрешителни, сезирана е и ДНСК, но 2 години реакция няма, допълни Портних. Той призова министъра на туризма Илин Димитров да вземе отношение по казуса, за да може курортният комплекс да посрещне сезона не като битак, а като курорт с национално значение.

Росица Валентинова
528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.16 | 08:01

1
АХ!

Добави коментар

Водещи новини