Дете падна в шахта в Стара Загора

  • 16 март 2023 07:32

  • 1341
  • 1
Дете падна в шахта в Стара Загора
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Дете падна в необезопасена шахта в Стара Загора. За неприятния инцидент съобщи майката Татяна Гюзелева. 

"В понеделник мъжът ми и детето се прибирали от яслата. Като са минавали шахтата е била необезопасена, имало е дъски отгоре. Детето е паднало в нея, минавайки", разказа Татяна в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Детето е добре, има охлузвания по крачето и се е уплашило. 

Мъж падна в шахта и загина в столичния квартал "Дружба"

"Подадохме сигнал на горещия телефон на общината. Екип дойде към 18:30 ч. и временно са обезопасили шахтата с автомобилни гуми", каза още майката на детето. 

Това не е първият инцидент с дете в тази шахта. 

От община Стара Загора заявиха, че шахтата е на етажната собственост. Въпреки това след инцидента обезопасяват шахтата, а на следващия ден, когато човек от общината се връща да я ремонтира - тя вече е отремонтирана. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гражданска позиция

2023.03.16 | 12:07

1
Освен медийния фурор, добре е да си зададем въпроса защо се стигна до там, че второ дете попада в една и съща шахта в рамките на около месец? Фактите и въпросите свързани с тях са следните: Шахтата е разбита от вандали, вероятно за да се открадне и предаде като скрап за жълти стотинки; При падането на първото дете, информирана ли е Общината, Домоуправителя на сградата или друга инстанция и какви мерки са взети от тях? Защо Общинските служби не са реагирали още при първия инцидент? Ежедневно улиците в градовете се премитат от служители на отдел Чистота към Общината- така ли на никой от тях и ръководителите им които инспектират свършената работа, не прави впечатление проблемната шахта?! Шахтата е в непосредствена близост до магазин за детски обувки и гараж- техните собственици и ползватели какви мерки предприеха след първия инцидент? Ежедневно се ползва и гаражът и магазина- защо не са положени усилия да ремонтират шахтата, а се прикрива зейналата дупка с подръчни материали, така че да остане незабележим от пръв поглед проблема. Ако те не могат да се справят сами, информирали ли са Етажната собственост към която и те самите принадлежат, съгласно ЗУЕС. Не на последно място -къде е грижата на родителите и отговорността им за действията на невръстните деца- шахтата е с размер 30/40 см и е завряна плътно в стената на сградата- така ли не поглеждат къде стъпват и какво правят децата им? Добре е, че има и отговорни граждани които, както се разбира от репортажите са реагирали адекватно и са отремонтирали шахтата преди да стане и трети инцидент! Изводите всеки сам трябва да си направи, но едно е ясно: обществото няма нужда от прикриване на проблемите, отнасяне към тях с позицията- „това не е моя работа- на който му пречи да се оправя“ и да се стига до там, че от всяко нещастие се ражда медийна сензация!

Добави коментар

Водещи новини