Хванаха престъпна група за пране на пари и контрабанда на ментета

  • 15 март 2023 13:51

  • 575
  • 0
Хванаха престъпна група за пране на пари и контрабанда на ментета
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Задържаха 4 човека за участие в организирана престъпна група, свързана с престъпления против индивидуалната собственост и пране на пари.

Предстои повдигане на обвинение на още две лица, съобщи окръжния прокурор на Пазарджик Албена Кузманова, предава БНТ.

Съдят мъж за пране на пари, придобити чрез компютърна измама

В рамките на операцията са извършени претърсвания и изземвания в над 20 обекта на територията на областите Пазарджик и София. Проверявания са жилищни сгради, складови помещения и автомобила.

Иззети са над 5000 артикула - маркови дрехи, спортни обувки. Стоките са внасяни незаконно с автобус от Турция, препакетирани са в Пазарджик и са изпращани на клиенти в Западна Европа.

В подобна дейност е уличен и мъж от София.

"Разследваната организирана престъпна група е с участници български граждани. Адресно регистрирани живущи в Пазарджик и София, които осъществяват контрабанден внос от Турция на големи количества дрехи и аксесоари - реплики на популярни световни марки и организират последващата им продажба в страни от Западна Европа. Членовете на групата набавят стоката в Турция, внасят същата в пределите на страната. Транспортират я до складове за съхранение в София и Пазарджик. Препакетират стоката, осъществяват контакти с клиенти от Западна Европа и изпращат репликите на тези маркови стоки в Германия, Франция, Дания, Нидерландия, Италия, Швеция и Австрия. Доказателствата до момента сочат за лидерски функции на един от обвиняемите. Същият е 43-годишен безработен мъж от Пазарджик, който в крайна сметка е координирал и е давал задачите на всички други участници", заяви Живко Пенев - зам.окръжен прокурор на Пазарджик.

Цветелина Кирилова
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини