Биха началника на гара Тулово, попречил на машинисти да пият кафе

  • 09 март 2023 15:09

  • 6822
  • 3
Биха началника на гара Тулово, попречил на машинисти да пият кафе
© Google maps
Слушай новината Слушай новината

Двама машинисти от бързия влак Бургас-София са набили началника на гара Тулово, става ясно от жп документи, цитирани от OFFnews. 

Побоят се е случил пред десетки свидетели около 11:30 часа на 7-и март. Заради случката бързият влак е натрупал закъснение от 26 минути.

Според докладна за инцидента на началника на гарата скандалът възникнал след като помощник-машинистът на въпросния влак слязъл от локомотива и с двама пътници отишли в приемното здание да си купят кафе и да пушат.

Предотвратена влакова катастрофа: Наш машинист отказа да потегли на червено

Началникът на гарата направил забележка, че влакът е пристигнал с малко закъснение и трябва да потеглят към София. В отговор получил порой от грозни псувни, нарекли го "глупак". В разправията се включил и машинистът на бързия влак Д.Д. Той посегнал с ръка и с удар свалил шапката от главата на шокирания мъж. След това помощник-машинистът му забил два удара в лицето. На помощ на служителя на НКЖИ се притекъл един от неговите колеги.

На грозните сцени са станали свидетели пътниците на два влака, които по това време едновременно са били на гарата.

Началник гарата в Тулово си е извадил медицинско свидетелство за побоя и възнамерява да съди машинистите от БДЖ. Превозната бригада на влака Бургас-София също потвърждава думите му за агресивно поведение от страна на двамата машинисти.

"За 39 години служба в железниците за първи път ми се случва такова непристойно и грубо отношение от страна на колеги. Такова поведение уронва авторитета на железницата в обществото като цяло", заявява в докладната си са случилото се началникът на гарат.

Мая Йорданова
6822 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.09 | 17:31

1
Има луди машинисти, психопреглед трябва за всички тях

2023.04.13 | 08:15

3
абсолютно си прав, преди 10-ина години началник на влак искаше тайно преглед, беше параноиден

2023.03.09 | 19:22

2
Деградация на нацията при демокрацията....

Добави коментар

Водещи новини