Полицайка и момче са ранени в стрелбата по автобус в Пловдив

  • 24 февруари 2023 11:02

  • 10475
  • 1
Полицайка и момче са ранени в стрелбата по автобус в Пловдив
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Двамата тийнейджъри, които обстрелваха с пневматично оръжие автобус на ул. "Юндола" в Пловдив, са можели да предизвикат още по-голяма трагедия. Това съобщи районният прокурор Петър Петров.

"В продължение на час са стреляли от балкона на 6-ия етаж от апартамент на ул. "Юндола" 12" и само случайността е помогнала да не се случи непоправимото", каза той.

Извършителите са на 14 и 15 години и учат в различни пловдивски училища.

Сигналът за счупеното челно стъкло на автобуса е подаден вчера в 14,30 часа от самия шофьор, който също се разминал по чудо.

Единият тийнейджър в присъствието на баща си тази седмица си закупил пневматичния пистолет. След като се похвалил на приятеля си, той също отишъл във въпросния магазин и си взел същото оръжие.

Кой стреля по автобус на градския транспорт в Пловдив?

"Най-фрапиращо е, че стрелбата е била хаотична. Целили са се в продължение на час. Освен счупеното стъкло на автобуса, има пострадали двама души - момче на 14 г., на което в ръката му са попаднали две сачми, а също и полицейска служителка, която не е била на работа. При нея сачмите са прелетели над главата ѝ", разказа Петър Петров.

Той е, меко казано, потресен. "Един час да се стреля безразборно по преминаващи хора и автомобили и със съдействието на родител да се купува оръжие е недопустимо", каза той.

Двамата извършители са задържани за 24 часа, предстои да им бъдат повдигнати обвинения и да се прецени да им бъде ли удължена мярката за арест. Те ще бъдат подведени за увреждане на чуждо имущество, но ще се прецизира и за другите дейния. Бащата, в чието присъствие е закупен пистолетът, също може да бъде подведен под отговорност.

Срещу двамата тийнейджъри е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
10475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2023.02.24 | 11:35

1
За автубуса и момчето разбирам, но какво ж алят Ушка, която нищо не е получила?! Само да включат и служители за по-драматично! Те да не са по-важни оот нас - неслужителите на прогнилата система на МВР!

Добави коментар

Водещи новини