Кой стреля по автобус на градския транспорт в Пловдив?

  • 24 февруари 2023 07:45

  • 916
  • 0
Кой стреля по автобус на градския транспорт в Пловдив?
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Поредният вандалски акт срещу рейс по обществена линия беше извършен посред бял ден и то до училище. В резултат на стрелбата е счупено предното стъкло на превозното средство. По чудо няма пострадали.

Час след инцидента полицията арестува две непълнолетни момчета - на 14 и 15 години. От тях е иззет въздушен пневматичен пистолет, с който са стреляли от апартамент във висок блок в района.

„Тръгнах в посока центъра и на втората спирка, от лявата страна, по предното стъкло се стреля”, разказа пред NOVA шофьорът Харач Бойджиян. „Видях вратата на входа на сградата да се затваря.  Спрях, обадих се на 112, веднага дойдоха полицаи, дойдоха разследващи полицаи. Намериха сачмата”, разказа Бойджиян.

Стреляха по автобус в Пловдив

„Това са двама тийнейджъри, стреляли са с въздушен пистолет”, каза Костадин Тотков, ръководител на движението в транспортната фирма.

Той призна, че след поредния случай има притеснение в шофьорите.

„Щетите са за над 3000 лева, стъклото не е налично, тепърва предстои да се намери и достави”, обясни Тотков.

По думите му при предишния подобен случай извършителите също са хванати, но те не са пожелали да платят щетите.

Образувано е досъдебно производство. Полицията ще изяснява как двете момчета са се добрали до пневматичния пистолет, законно притежаван ли е той, съхраняван ли е по правилата на закона и кой е допуснал грешка, за да могат да го вземат.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини