Демерджиев: Ще борим корупцията по границата с безпилотни летателни апарати

  • 22 февруари 2023 13:17

  • 906
  • 4
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Няма външна граница на ЕС, през която да не проникват мигранти. Това заяви вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. пред медии.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

„Много е тъжно – 110 км от границата са необезпечени. Днес имах среща с генералния директор на Дирекция миграция и вътрешна сигурност в ЕК. Обсъждахме как технически да се обезпечи границата. Удовлетворително е, че комисията най-накрая разбира, че това е въпрос на солидарности общ ангажимент на всички държави и ще помага. Отпуснати са 141 млн. евро, които сега предстои да усвоим, за да обезпечим технически тези участъци, обещано ни е да ни се помогне с още много повече“, допълни той.

„В момента смятаме да снабдим границата с безпилотни летателни апарати, които освен друго ще следят служителите на границата, за да се свали корупцията до нива, близки до нулата“, каза още министърът.

По думите му има огромен ръст на досъдебните производства по всички линии: „Законът не определя наказанието, което да се наложи с едно споразумение. Аз поставих въпроси. Всеки има критерий за справедливост, нека всеки си отговори. Редно ли е да се налагат такива наказания на човек, който два пъти е залавян от нас и два пъти е изправян пред правосъдието?“

Демерджиев с още информация по случая "Локорско"

„Когато човек е осъден, това значи, че има безспорни доказателства, още повече при сключване на споразумение той сам признава вината си. Ние два пъти сме го залавяли, колко пъти да го залавяме и да го изправяме пред съда?“, попита той.

За трети път ще дойде координатор на Европол, който се занимава с разследване на „каналджийство. Ние сме мотор на това да се обединим всички и с координацията на Европол да се борим с проблема. Дадох на турския ми колега стотици имена на занимаващи се с каналджийство, още нямам обратна връзка, но имам уверени, че се работи по темата. Има обективни причини миграцията да нарастват с пъти – на територията на Турция има над 4 млн. Сирийци, тяхната крайна цел е Европа. След това земетресение очакваме още хора. Изправени сме пред една икономическа миграция“, каза още Демерджиев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
906 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Торлак

2023.02.22 | 15:35

4
Винаги позитивен . Кораба потъва но то е позитивен.

2023.02.22 | 15:29

3
,,Докато @GiorgiaMeloni лети до Киев, за да занесе пари и оръжия на онзи идиот Зеленски, хиляди италианци просят храна на гишето за бедни, защото не издържат до края на месеца. Тя също беше обещала да спре нелегалната имиграция, но броят им се утрои. Много лошо.''-това пишат италиянците

2023.02.22 | 15:29

2
,,Докато @GiorgiaMeloni лети до Киев, за да занесе пари и оръжия на онзи идиот Зеленски, хиляди италианци просят храна на гишето за бедни, защото не издържат до края на месеца. Тя също беше обещала да спре нелегалната имиграция, но броят им се утрои. Много лошо.''-това пишат италиянците
човек

2023.02.22 | 14:01

1
тя цялата държава е на безпилотен режим...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини