Акция срещу битовата престъпност се провежда в Разградско

  • 22 февруари 2023 11:19

  • 316
  • 0
Акция срещу битовата престъпност се провежда в Разградско
© Novini.bg/ Canva

Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се провежда днес на територията на област Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. 

Обект на проверките са наркосборища, заложни къщи, търговски обекти, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на Закона за движение по пътищата. В засилените контролни действия са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална полиция", както и екипи на жандармерията. Пет КПП-та функционират на територията на Районното управление в Исперих, четири са на територията на РУ-Разград. 

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Разград, уточни Георгиева.

Радина Лазарова
316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини