Куче нахапа жена и домашния ѝ любимец в София

  • 20 февруари 2023 19:51

  • 2284
  • 5
Куче нахапа жена и домашния ѝ любимец в София
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Пореден случай на жестоко нападение от куче посред бял ден в София. Пострадали са жена и домашния ѝ любимец, които са със сериозни травми в резултат на множество ухапвания. Случаят отново повдига на дневен ред въпроса, има ли ясни правила кои кучета трябва да са с намордник и какви са санкциите за стопаните, оставили без надзор любимците си.

Кучето нападател е било завързано на стар дънер, докато собственичката му пазарувала в съседния магазин. Нападнатата жена още е в шок. Тя е с дълбоки рани по ръцете, кучето ѝ е с увреждания по трахеята, опашката и ушите.

От Столичния инспекторат коментират пред Нова телевизия, че ежедневно се правят проверки дали се спазват правилата при извеждането на домашни любимци и дали кучетата са с каишки. От началото на годината са проверени 400 собственици в столицата, съставени са 7 акта за нарушение.

Собственикът на кучето, нахапало дете почти до смърт, се размина с 2000 лв. глоба

В четвъртък по обед Християна излиза с кучето си на същото място в квартала, на което вече от 5 години го разхожда.

„Видях, че зае нападателна поза и реших да мина на отсрещния тротоар, в момента, в който преминах улицата, то изскочи измежду колите, захапа кучето ми за якето, откъсна го от повода, на който го водих и го повлачи по улицата. На момента се хвърлих, за да го изтръгна от захапката на кучето, при което кучето вече се захвърли върху ръката ми и увисна на нея. Многобройни са раните. Трудно движа пръстите си”, разказа Християна Милчева пред Нова телевизия.

Преминаващи по улицата хора се втурват да помагат на Християна. Собственичката на кучето също чува писъци и излиза - това показват записи от видеокамери в магазина.

„От магазина изскочи един мъж, който се притече на помощ. След това излетя и жената, по-късно разбрах, че е стопанката, които се опитаха всячески да го овладеят и завържат. В момента, в който бях спасила кучето си, влязох в съседния магазин да се скрия. Видях, че кучето вече е вързано и излязох да се прибирам, но то отново се отскубна и тръгна да ни напада. Тогава други хора се притекоха на помощ, направиха жив щит около мен, за да успея да вляза в един вход”, разказа Милчева.

  Кучето трябвало е да бъде с намордник. „Беше от едрите породи, според мен бойно куче. То наистина се държеше като полудяло”, разказва потърпевшата. Дала е показания в столичното 1-во районно управление, не е потърсена от стопанката на кучето.

„От морален дълг искам да предпазя всички живеещи в квартала и не искам да има подобни случки, защото минават деца, оживено е, това е район, свързан с училище. Надявам се институциите да си свършат работата”, каза Християна Милчева.

Мая Йорданова
2284 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.02.20 | 21:19

2
Щеше да е новина ако тя го беше нахапала кучето.

2023.02.21 | 01:59

5
Ама щеше.
Sarbeca Z

2023.02.20 | 21:34

3
Куче с яке, демек противно префърцунено джудже като стопанката му

2023.02.21 | 01:58

4
ШИБАНЯК

2023.02.20 | 21:05

1
съмнителна история, тия малките помияри обикновено първи се хвърлят - а кучетата не реагират според размера на противника, а според държането му

Добави коментар

Водещи новини