Крадец задигна месингова плочка с поезия на Фотев от центъра на Бургас

  • 20 февруари 2023 17:07

  • 393
  • 0
Крадец задигна месингова плочка с поезия на Фотев от центъра на Бургас
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Като кмет съм видял какво ли не, но последният случай успя да ме изненада! Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. Това написа кметът Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден на страницата си във фейсбук. 

С поста си Николов алармира за кражбата на една от металните плочи със стихове на бургаски поети, вградени в тротоарите в центъра.

Изчезнала е плочка на пресечката на улиците „Кирил и Методий“ и “Алеко Константинов“. 

Извършителят е мъж на средна възраст, който е заснет от камерите за видеонаблюдение. Откраднатата плочка е от месинг, а върху нея са изписани стиховете на Христо Фотев: „Не е измислица морето и щастието съществува!“ До празното място, където доскоро се е намирала плочата, има други две. Върху едната от тях е изписан стихът на Петя Дубарова – „…и всяка от звездите е зеница в морето скрила своя отпечатък. Върху другата е стихът на Недялко Йорданов – „Момчето, което говори с морето на някакъв странен език…“

"Дали мъжът е извършил кражбата от любов към поезията или към метала, може само да гадаем. И не, не вярвам извършителят да е от Бургас!", коментира Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини