В Силистра задържаха двама дрогирани шофьори

  • 17 февруари 2023 14:07

  • 352
  • 0
В Силистра задържаха двама дрогирани шофьори
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Бързо производство за шофиране след употреба на дрога е започнато срещу 37-годишен водач на МПС, съобщават от Областната дирекия на МВР в Силистра.

Вчера, около 15.00 часа, той управлявал лек автомобил "Мицубиши" и бил спрян за проверка от полицейски служители. С техническо средство било установено, че шофира след употреба на амфетамин и метамфетамин. Отказал е да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Без книжка и след употреба на дрога 34-годишен шофьор е бил засечен от полицията на пътя между Силистра и село Айдемир. Проверка показала, че е неправоспособен, а колата му е с прекратена регистрация поради липса на задължителна застраховка. Тестът за употреба на наркотици дал положителен резултат за канабис. Мъжът отказал кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

За 24 часа: МВР залови 31 пияни и 7 дрогирани шофьори

През първите десет месеца на миналата година в Силистренско са съставени 55 акта за шофиране след употреба на наркотици. Съставени са и 184 акта за шофиране след употреба на алкохол. От тях 97 са за концентрация под 1,2 промила, а 87 - за концентрация над 1,2 промила.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини