Столични полицаи закопчаха извършител на шест грабежа в София

  • 16 февруари 2023 12:51

  • 607
  • 0
Столични полицаи закопчаха извършител на шест грабежа в София
© Novini.bg/ Canva

В резултат на професионално разследване столични полицаи разкриха мъж, извършил серия от грабежи на територията на София.

Полицейските действия започнали в началото на месец февруари по постъпили редица сигнали от жени, станали жертва на посегателствата. Според информацията те били нападани, докато се придвижвали сами в тъмната част на денонощието.

След като криминалисти влезли в дирите на извършителя, на 15 февруари, при специализирана полицейска операция, в която се включили служители на сектор „Грабежи“ – СДВР и техни колеги от Първо, Седмо и Осмо РУ, е задържан 31-годишен мъж с множество криминални регистрации и осъждан за подобни престъпления. До момента е установена съпричастността му към шест грабежа. При първоначалните процесуални действия са намерени и иззети част от отнетите вещи.

Събраните материали по част от случаите вече са докладвани в Софийската районна прокуратура и с постановление на прокурор на мъжа е наложено задържане за срок до 72 часа. Действията на разследващите продължават.

Служител на "синята зона" в Кърджали извърши въоръжен грабеж

 

Радина Лазарова
607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини