Иван Демерджиев в Перник: Ние служим на държавата, а не работим за нея, това започва да се оценява от хората и обществото като цяло

  • 14 февруари 2023 20:16

  • 1430
  • 5
Иван Демерджиев в Перник: Ние служим на държавата, а не работим за нея, това започва да се оценява от хората и обществото като цяло
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. присъства на годишния отчет за работата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Перник, съобщи регионалния говорител на полицията Венцислав Алексов.

"Вие и всички останали служители на МВР показахте, че поемате задачи там, където никой не се наема; че можете да се организирате и да действате много бързо; че не сте загубили рефлексите и навиците, които изисква от вас службата", каза министър Демерджиев, цитиран в прессъобщение на полицията.

"За разлика от много хора, ние служим на държавата, а не работим за нея. Това започва да се оценява от хората и от обществото като цяло", заяви той.

Министърът открои добрите резултати в работата на пернишката дирекция, подчертавайки доброто ѝ взаимодействие с останалите структури от правоохранителната система на местно и национално ниво.

Директорът на ОДМВР - Перник старши комисар Павел Млеканов представил отчета за дейността на институцията за предходната година пред състава ѝ, информират още от полицията.

В отчета за работата на ОДМВР - Перник са изнесени данни, според които през изминалата година на територията на областта са регистрирани 1474 престъпления. От тях 1358 са криминални, а 116 икономически. Броят на разкритите деяние е бил 738, което в процентно съотношение се равнява на 53,12%. Налице е и повишаване на разкриваемостта на престъпленията с около три пункта.

През 2022 г. с най-голям относителен дял от са кражбите (444). Разкриваемостта им също се е увеличила с 2% в сравнение с 2021 г.

От годишния отчет на полицията в миньорския град става известно и че през изминалата година на територията на региона са регистрирани 600 пътни инцидента или с 66 повече за същия период на 2021 г.

От ОДМВР посочиха на срещата, свързана с годишния им отчет, че повишаването на ефективността при контрола и организацията на движението по пътищата е постоянна тяхна задача, която ще бъде прилагана за предотвратяване на пътния травматизъм.

В събитието участваха също заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, областният управител на Перник Людмил Веселинов, кметът на общината Станислав Владимиров, представители на институции и административни подразделения, инфомират от полицията.

Министър Иван Демерджиев започва поредица от работни посещения в структурите на МВР

1430 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Човек от Перник

2023.02.15 | 07:35

5
"Другарю" Демерджиев, КАЖЕТЕ КАКВО стана с ПОТЪНАЛИТЕ МИЛИОНИ ЕВРО за "ремонтите ПОД ВОДА" на "Студена",и "водопровода БЕЗ ВОДА" от Рила ???? Къде отидоха ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ????
Църхо и Страхота

2023.02.14 | 21:38

1
В полското Министерство на външните работи не е останал нито един възпитаник на Московския институт за международни отношения (МГИМО). Всички служители, завършили този университет (ведомствен университет на Министерството на външните работи на Русия), са били уволнени, съобщава Руската служба на Би Би Си.

2023.02.15 | 06:04

4
Малко странно, че въобще ги е имало, те трябва да са колкото Ирина Бокова всичките.

2023.02.15 | 06:03

3
Да, оценяваме го, станахте за 1 година мултимилионери от препродажба на руски газ, кypви путински. Ма ще доде и вашата коледа, свинье зеленочорапни.
Просто човек

2023.02.15 | 06:00

2
Да се махате веднага, путински слуги!!!

Добави коментар

Водещи новини