Задържаха 27-годишен с плик с канабис във Враца

  • 10 февруари 2023 15:43

  • 527
  • 0
Задържаха 27-годишен с плик с канабис във Враца
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

На втори случай на притежание на наркотици за два дни попадат органите на реда във Враца. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че вчера, по време на специализирана операция, пред жилищен блок в ж.к. „Сениче“ в града е обискиран 27-годищен мъж, криминално проявен и осъждан. При обиска е намерен плик с канабис. Впоследствие в жилището му са открити и иззети три пликчета и пет сгъвки, съдържащи канабис, девет сгъвки с метамфетамин, електронна везна и празни полиетиленови пликчета. 

След оперативна информация на 7 февруари е извършено претърсване в апартамент в града, обитаван от 23-годишен мъж. Намерена и иззета е суха листна маса – канабис, с тегло около 80 грама. И по двата случая са образувани досъдебни производства по чл. 354а от Наказателния кодекс (в който са описани нарушенията и предвидените наказания за производство, притежание и разпространение на наркотични вещества и прекурсори).

Оставиха в ареста нелегално пребиваващ у нас сириец, задържан с канабис

Според отчета на ОД на МВР Враца за 2022 г. броят на престъпленията с наркотици се запазва спрямо 2021 г. – по 123. При разкриваемостта се отчита лек спад - 50,8% за 2022 г. срещу 53,8% за предходната година.

При разпространението характерните способи са чрез използване на социално слаби (безработни) и непълнолетни, като дилъри на най-ниско ниво. Продължава да се използва способът за пренасяне на такива вещества чрез обществен превоз, както и осъществяване на доставка чрез куриерски фирми, се посочва още в отчета на ОД на МВР - Враца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини