Полицията задържа мъж в Дупница заради марихуана

  • 10 февруари 2023 10:53

  • 279
  • 0
Полицията задържа мъж в Дупница заради марихуана
© Pixabay

Мъж на 46 години с инициали Г.С., който според публикация в местен вестник, е научен работник, доцент към БАН, е бил задържан при акция на полицията в Дупница.

От Районната прокуратура казаха, че има няколко случая за разкрита марихуана в Дупнишко след проведена полицейска операция в района, но не потвърдиха за задържаното лице, че е научен работник, предаде БНР.

Мъжът се движел с лек автомобил "Тойота" по улиците на Дупница с още двама непълнолетни момчета, у тях са открити две пакетчета марихуана. Задържан е и мъжът.

Освен на автомобила, е извършен обиск и в къща в село Шатрово, община Бобов дол, която мъжът наследил от родителите си и често я посещавал. Там криминалистите открили около 300 г марихуана, незаконен пистолет и 135 патрона различен калибър.

Г. С. и братята тийнейджъри, които са 17-годишни, са задържани за 24 часа. Близнаците се познавали с него от село Шатрово, откъдето са родителите им, но семейството живее в Дупница.

По случая е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества и на незаконни пистолет и боеприпаси.

От прокуратурата в Кюстендил отказаха повече подробности.

Десислава Станева
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини