Арестуваха шофьора на тира, помел 6 коли в Търново

  • 09 февруари 2023 17:08

  • 8574
  • 1
Арестуваха шофьора на тира, помел 6 коли в Търново
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полицията във Велико Търново задържа за 24 часа 44-годишния водач на тира, който връхлетя върху колона автомобили на отсечката от главния път София-Варна, минаваща през старата столица.

Пробите за алкохол и наркотици на мъжа от Търговище са отрицателни, няма данни да му е прилошало или да е имал технически проблем с влекача, казаха полицаи. 

Верижна катастрофа в Търново затапи движението по пътя София-Варна

След зрелищното меле, в което тирът помита 5 коли и инкасо автомобил, пълен с пари, четирима души са настанени  в неврухирургията на областната болница.

Пострадалите са 67-годишна жена, 72-годишен мъж и двама младежи на 19-годишна възраст. Няма такива в тежко състояние, съобщиха от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Междувременно се появи видео от охранителна камера на обект в съседство, на което се вижда как издващият тир настига и връхлита колоната автомобили, като ги изблъсква в насрещното платно, смазвайки пилон в тревната площ.

На местопроизшествието бе извършен оглед, а трасето бе затворено за часове и се ползваха обходни маршрути.

Трафикът вече е нормализиран. Започнато е досъдебно производство. 

Цветелина Кирилова
8574 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Люлин 3

2023.02.09 | 20:47

1
Да се започне проверка на цялата им фирма ,дигиталите са манипулирани на всички камиони ,кара се до несвяст спи се по едва 3-4часа в денонощие..проверка на всичко от до ,на тоя това му е 3 та тежка катастрофа ,отнемане на книжката до живот ...ДАИ и другите контролни органи да вземат необходимите действия .

Добави коментар

Водещи новини