Възможно ли е изчезналият Емил Боев от Перник да е отвлечен? Намесиха и Сашко в случая

  • 08 февруари 2023 12:56

  • 2000
  • 3
Възможно ли е изчезналият Емил Боев от Перник да е отвлечен? Намесиха и Сашко в случая
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Възможно ли е изчезналият Емил Боев от Перник да е отвлечен? Такава версия лансира брат му. Тези дни той обяви награда от 100 000 лева за този, който го открие жив или даде информация, която да помогне за откриването му. Момчето е в неизвестност вече десети ден.

Братът на Емил Боев казва, че е решил да обяви награда заради липсата на резултат от издирването до момента. Преди да изчезне безследно, младият мъж е бил в града и е оставил телефона в колата си, защото е бил счупен, припомня БНТ.

"Не съм сигурен как успява човек да изчезне безследно. В дън земя в град и то на сред фестивал, но ето, че е възможно. 10 дни продължаваме доброволци, полицаи да работим доста здраво и въпреки това, поне по моя информация, разбира се, не сме и на сантиметър по-наблизо от това да го намерим", заяви Мартин Боев.

Мартин казва, че версията за отвличане е предположение, което е направил по пътя на логиката, а не защото има конкретна причина за това.

"Методът на елиминация, честно казано. Защото виждам, че не е тръгнал към гората. Нямало е как да тръгне към гората. Нямало е какво да прави там. В тези температури, в това състояние.

Ако е бил тръгнал към града е щял някой да го види. Няма как да се завре във ферма или в нещо подобно, защото никой в логиката не би направил това и ако беше на улицата, нящой щеше да го види", заяви Мартин Боев.

От полицията в Перник отказаха коментар на този етап. Заявиха само, че въпреки изминалото време продължават да работят активно по случая. Според дългогодишния бивш шеф на "Издриване" в МВР оперативна логика в подобна версия има и по нея би трябвало да се работи.

Братът на изчезналия Емил: Всяка секунда е важна, моля се за пробив

"Обикновено при проведени бързи издирвателни мероприятия има положителен резултат. Но тук виждаме, че вече повече дни температурите са доста ниски и е опасно и за здравето, но след като всички местности в района са проверени може да се работи и по тази версия за някакво отвличане", заяви Красимир Занев, бивш началник "Издирване" в МВР.

И според Мартин Боев и според Красимир Занев обаче не може да се прави аналогия между намирането на малкия Сашко, след като баща му обяви 100 000 лева награда, и случая с Емил.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2000 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
100 ПРОЦЕНТА

2023.02.08 | 13:08

1
същото стана и със Сашко, обаче мълчат . Пак се върнаха отвличанията. Обаче на по ниско ниво .
До 2

2023.02.08 | 13:27

3
Може и да си прав .

2023.02.08 | 13:18

2
отвличат ги за лабораториите, що народ изчезна

Добави коментар

Водещи новини