Братът на изчезналия Емил проговори какво е станало след обявената награда от 100 000 лв.

  • 07 февруари 2023 08:50

  • 7095
  • 1
Братът на изчезналия Емил проговори какво е станало след обявената награда от 100 000 лв.
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

"Получихме няколко следи, но не бяха с интензитета, който очаквахме. Предполагам се дължи на факта, че аз лично изключих всякакви екстрасенски опции". Това заяви пред Нова телевизия Мартин Боев – братът на изчезналия в Перник Емил Боев, който се издирва от 10 дни.

По думите му, след обявяването на наградата от 100 000 лв. са получени няколко сигнала, но те не били „валидни“.

„След 10-и ден откакто брат ми го няма, не мога да приема, че е изчезнал безследно, пропаднал вдън земя. Всичко е било преровено из основи. Всеки на мое място щеше да се чуди как може да изчезне човек, който е бил в нетрезво състояние в друг град“, заяви той.

Мартин обясни, че е обявил наградата за намирането на брат си, за да е сигурен, че е направил всичко по силите си.

„Нямам опции много. Отчайвам се. Продължаваме да търсим с доброволните екипи. Просто искам да си покрия всички възможни опции. И парите и нищо друго няма значение, трябва да си върнем Емил“, каза той.

При две условия: Семейството на изчезналия Емил дава 100 000 лева за откриването му

По повод твърденията, че наградата всъщност може да се приеме като покана за откуп, той каза: „Ако такава е ситуацията, просто искам брат си“.

Той обясни още, че сам е стигнал до предположението, че Емил е отвлечен.

„Абсолютно сам стигнах до извода. В момента опциите за това, че може да е похитен, са няколко. Не съм сигурен. Не искам да ги развивам. Просто се надявам в момента да е някъде на топло, дори и заключен, да яде, и да може да се върне”, каза Мартин.

„Готов съм - откуп и награда, както всеки сметне за правилно да го нарече“, добави той.

Мартин обясни, че не отговаря лично на оставения от него телефон за информация относно брат му. „Имаме човек, който седи 24 часа на телефон, инструктиран с много специфични въпроси, който да каже дали става въпрос за Емил или просто някой младеж, който прилича на него“.

„В момента използвам малко време да съм с баща ми и майка ми, защото те просто вече са на ръба. Не искам никой повече да губя от необръщане на внимание“, заяви той.

Според него, ако някой е навредил по някакъв начин на Емил, това едва ли е някой, който го е познавал преди това. Вероятността да се е спречкал с някой от неговите приятели е абсолютно нулева, смята той.

Росица Валентинова
7095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Врачка

2023.02.07 | 09:42

1
Търсете ги в новата лаборатория на Мутафчейски-Менгеле.

Добави коментар

Водещи новини