Куриоз: Глобиха шофьорка за неспазване на несъществуваща маркировка

  • 03 февруари 2023 10:07

  • 3251
  • 4
Куриоз: Глобиха шофьорка за неспазване на несъществуваща маркировка
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Полицай глоби жена шофьор за „несъобразяване с маркировка“, която на практика липсва на пътя. Абсурдният случай е от Велико Търново.

Бул. „България“ в старопрестолния град е с липсваща маркировка и с множество кръпки на асфалта, защото преди близо година там е извършен ремонт на водопреносната мрежа. Основно тази пътна артерия е натоварена през сутрешните часове или в края на работния ден, като случката с глобената жена се разиграва около 15 часа, когато движението е почти замряло.

„Имало е автомобил, който е искал да влезе към паркоместата зад жилищните сгради на булеварда. Той е шофирал бавно, затова моята клиентка е дала мигач и го е заобиколила“, обясни адвокатът на глобената Дончо Бораджиев пред bTV.

Оказва се, че зад нея се движи патрулен автомобил. Органите на реда я настигат и спират. „Тя попитала, какво нарушение е направила, а те ѝ заявили, че не се е съобразила с пътната маркировка. На въпрос, с коя маркировка трябва да се съобрази, те отговорили, че тя живее в града и трябва да знае, къде е маркировката, дори да не се вижда такава“, обясни още адвокатът.

Поставят липсващи знаци на пътя София-Лозен

Оказва се, че жената е нарушила нещо, което трябва да си представя. „Много е лесно да обвиним конкретния полицай, който определено е постъпил глупаво, но за съжаление нашето законодателство през последните години създава нарушители“, отчете още адвоката на потърпевшата.

Според него през последните години българите не просто се проверяват, а това се прави от съответните органи така, че на всяка цена да последва глоба или друг вид наказание.

„Има едно погрешно схващане, че фиш не може да се обжалва. Всяко наказание може да се обжалва. Преди време бяха казали, че глоби до 50 лв. не се обжалват. Това вече не е така. Ние сме пуснали възражение до началника на съответното РПУ на МВР, който издава този фиш. Вярвам, че той ще бъде отменен, защото ситуацията е абсурдна“, каза още адвокат Бораджиев.

Цветелина Кирилова
3251 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.03 | 13:02

4
Русия е варварска държава, населена с крепостни селяни, силно вярващи на изрода-психопат Владимир Путин!
Ехааа...

2023.02.03 | 12:56

3
Бедна ни е фантазията...

2023.02.03 | 12:51

2
а защо не глобява дрогираните де то си представят на светофарите червения сигнал в зелено

2023.02.03 | 11:50

1
Жалки пласьорчета и терористи (мвр)

Добави коментар

Водещи новини