Шок: Деца откриват отровени животни, докато играят

  • 03 февруари 2023 08:23

  • 626
  • 3
Шок: Деца откриват отровени животни, докато играят
© Novini.bg/ Canva

Отново отровени животни в Старозагорско - този път в село Горно Сахране. Наскоро ви показахме, че в Павел баня някой също убива домашните и уличните животни.

„На 2 февруари към обед деца, които си играеха, откриха отровени животни на детска площадка, а след това и под физкултурния салон на училището им. Става въпрос за 4 кучета и две котки. И по-рано е имало подобни инцидентни, но тези случаи вече са фрапиращи. Винаги сме се обръщали към полицията, а кучетата са карани до ветеринарен кабинет за изследвания. Много трудно доказуемо обаче е каква е отровата“, обясни кметът на селото Янко Янков.

„Проблемът идва от това, че няма контрол върху домашните животни и те са изхвърляни по всякакъв повод на улицата. Затова улиците на цяла България са пълни с изоставени животни, а общините не оказват контрол“, обясни Ивелина Недкова.

Според нея е необходим контрол над всички домашни животни – регистрация и чипиране. Тя направи апел за кастриране на домашните животни и призова хората да не изхвърлят бебетата.

Мъж от селото се опитватда осигури храна за животните на улицата - купува им гранули, за да ги нахрани.

„Когато едно куче е нахранено – спи и си почива“, обясни той.

Според кмета на Горно Сахране Янко Янков също решението е в кастрацията, а от общината вече имат програма за това.

Радина Лазарова
626 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.03 | 10:49

3
Абе защо пред парламента в брюксел няма бездомни кучета?
haho

2023.02.03 | 10:12

2
Денска искаме куче взимаме утре вече ни е умръзнало и го изхвърляме на улицата така ще е.Щом ви е мъчно и съчуствате на животните не бъдете безотговорни към тях.

2023.02.03 | 09:05

1
ганьо педераса може само да прави мизерии

Добави коментар

Водещи новини