Още подробности за избягалия затворник от МВР болница

  • 03 февруари 2023 07:21

  • 2800
  • 1
Още подробности за избягалия затворник от МВР болница
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Най-вероятно колегите са се разсеяли - един от тях оформя документите, а друг го пази. В болницата има специално крило за лица с медицински проблеми. Най-вероятно става въпрос за отнето внимание".

Това каза бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов във връзка с избягалия арестант от болницата на Министерството на вътрешните работи. 

„Такива неща се случват. Не е някаква сериозна драма. Някъде в схемата се е получила пробойна и арестантът се е възползвал”, обясни още той. 

Припомняме, че арестант с белезници избяга от болницата на МВР в София. Мъжът е задържан за хулиганство през вчерашния ден, след което е закаран за преглед в медицинското заведение, откъдето успява да се измъкне без служителите на реда да го забележат. Арестуваният е открит няколко часа по-късно в столичния квартал „Обеля”.

Арестант избяга от МВР болница в София, заловиха го след 2 часа

Според Милен Иванов са известни дори случаи, в които арестантите са имали ключове за белезниците, или инструменти, с които да ги разбият. 

"Най-вероятно охраняващите са разбрали 3-4 минути, след като е изчезнал - толкова са достатъчни да се включи в потока привечер. Тогава е час пик", каза още доц. Иванов.

Росица Валентинова
2800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гвомпспирът

2023.02.03 | 07:54

1
Оправдания оправдания.... а кой ще поеме отговорност?

Добави коментар

Водещи новини