Сменят тактиката на търсене на изчезналия Емил

  • 02 февруари 2023 17:29

  • 1591
  • 3
Сменят тактиката на търсене на изчезналия Емил
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Шести ден без следа от изчезналия по време на "Сурва" Емил Боев. Властите и доброволците сменят тактиката на издирване на младия мъж, който е видян за последно в нощта на 28 срещу 29 януари.

Последният разговор с 25-годишния Емил Боев е бил в 03:00 сутринта в Перник. Разговарял е със свой приятел, но си е тръгнал разстроен и афектиран. От този момент нататък на въпросът къде може да е отишъл отговаря един запис от камера, на който се вижда, че около 4 часа стурнита Емил е в района на ферма в края на града, пише БНТ.

От първия ден на издирването досега, близките са прегледали стотици камери. Според Мартин вероятността Емил да е извън града е все по-малка, тъй като издирвателната акция в околностите на Перник не е дала резултат.

Емил последно е видян на кадри във видимо нетрезво състояние. Къде е отишъл след това?

През проследните 5 дни в търсенето са се включили и доброволци, и професионалисти от полицията и пожарната. Използвани са термодронове. Водолази са влизали в реките и езерата, но следа от Емил не е намерена.

"Ние лично обходихме поне 3 пъти квадратен километър около вилата, и доста маршрути отвъд, в този период от последните 4 дена. От сега нататък ще търсим из града, защото имаме доказателства, че са налице всички шансове той да е в Перник. След обстоен и многоброен поглед над записа от ранчото в гората се вижда, че Емил има голям шанс да тръгва надолу, обратно към града", казва брат му Мартин Боев.

Днес близките и всички доброволци в акцията сменят тактиката на издирване. Отправяме апел към хората в Перник - да ни съдействат в издирването, тъй като започваме да търсим Емил във всеки блок, включително в мазетата. Издриваме само в часовете между 10 и 22 часа, за да не притесняваме хората през нощта. Придружават ни екипи на полицията и пожарната”, споделя Мартин.

Всички действия по издирване в жилищните блокове и къщи ще се случват под ръководството на полицията. Това потвърди и кметът на Перник Станислав Владимиров:

"Полицията е водеща в това издирване и е препоръчително гражданите да съдействат само ако виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда", посъветва кметът на Перник

На своята фейсбук страница Мартин Боев публикува специален инструктаж, с който предупреждава всички, които искат да се включат в издирването, как да помогнат, без да излагат и себе си на опасност.

Цветелина Кирилова
1591 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хм

2023.02.03 | 14:21

3
бах туй Перник , пълно с извън земни

2023.02.02 | 18:58

2
spokoino bre tezi ot pernik sa mnogo trenirani i tozi shte popase treva kato deteto edin mesec i shte se varne
eмил андреев

2023.02.02 | 18:38

1
Човека е емигрирал в Радомир

Добави коментар

Водещи новини