Биха и обраха жена в "Красна поляна"

  • 02 февруари 2023 15:37

  • 1194
  • 0
Биха и обраха жена в "Красна поляна"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Жена се оплака, че е била влачена и бита с цел грабеж, в столичния квартал “Красна поляна”. Жертвата разказва, че се е опитвала да вика за помощ, но никой не я е чул, а нападателят е задигнал чантата ѝ.

"В момента, в който си отварям входната врата на блока, някой застана зад мен. Аз мислих, че е гост на някого от входа. Когато се обърнах към него, разбрах, че започва да ми дърпа дръжката на чантата. След като не успява да я измъкне, той започна да ме влачи няколко метра по земята. Крещях и виках, но нали е зима и всички прозорци са затворени. Хората са се прибрали, никой не ме чу“, споделя потърпевшата в ефира.

Полицейска акция блокира част от "Орлов мост"

След като разбира, че не може да издърпа чантата, нападателят започва да удря жената през главата. След кратка борба той успява и побягва. 

От СДВР потвърждават, че преди два дни има две жалби за грабежи и от полицията работят по установяването на извършителите.

Участвали в протестите през 2019 г. за премахване на Виетнамските общежития, които се намират в квартала, заявиха, че до 2022  г. е трябвало всички блокове да се бутнат, но все още има шест.

Обвиненият за изнасилване на пенсионерка обжалва задържането си.

Хората са притеснени, защото това не е първият случай на нападение. Един от пострадалите заяви, че са го пребили четирима души. Той е подал жалба, но развитие по темата няма. Други обясниха, че чуват от възрастни жени, че когато пазаруват в тъмната част на деня, ги нападат.

Един от живеещите в квартала казва, че само поставени охранителни камери спират набезите над имота му. Преди време той е видял как са отмъкнали входната му врата за 60 секунди.

От общината не се ангажираха със срокове кога ще се премахнат и последните блокове. 

Мая Йорданова
1194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини