Полицаите, обвинени за вземане на подкуп, излизат от ареста

  • 02 февруари 2023 12:15

  • 898
  • 0
Полицаите, обвинени за вземане на подкуп, излизат от ареста
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Тричленен състав на Апелативен съд – София измени мерките „задържане под стража“ на Ивайло Панков и Александър Истатков, обвиняеми във вземане на подкуп, в „домашен арест“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Основната причина за това, е, че разследването срещу двамата е в напреднала фаза, събрани са голям обем доказателства, като в същото време обвиняемите са отстранени от длъжностите, които са заемали в МВР. Предвид това опасността да извършат ново престъпление и да окажат влияние върху разследването е значително занижена, прие САС. Вън от това двамата имат постоянни адреси, на които ще изтърпяват ограничителната мярка „домашен арест“, както и и семейства, което изключва възможността да се укрият. 

Двама полицаи бяха спипани с подкуп

Остава неразколебано обоснованото предположение, че Панков и Истатков са извършили престъплението, в което са обвинени, те могат да съдействат за обективното разкриване на истината предвид пребиваването им под „домашен арест“. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.  

Снимка: Булфото

Припомняме, двамата полицейски служители бяха командировани в района на пътя Симитли-Разлог на 17 ноември от София. Вместо да изпълняват служебните си задължения те са нарушили закона и са взели подкуп от 1000 лева. Те бяха задържани в София на 24-и ноември от служители на „Вътрешна сигурност“. 

Снимка: Булфото

Служителите са в системата от 15 години. Единият е на 37 – който е старши по наряд, другият на 42 г. Полицаите отричат, че са взимали пари, обяснили, че това е акция срещу тях, защото „изпълнявали добросъвестно задълженията си“. СРС-та не са използвани при акцията. Има обаче снимкови материали. 

Снимка: Булфото

Последвайте канала на

Филип Епитропов
898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини