Говори полицаят, получил сигнала за кражба на ток от зам.-директора на ОДМВР - Ловеч

  • 02 февруари 2023 08:00

  • 1248
  • 0
Говори полицаят, получил сигнала за кражба на ток от зам.-директора на ОДМВР - Ловеч
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Остра реакция на синдикатите в МВР след излъчения вчера репортаж в „Здравей, България” за полицейския шеф, подсъдим за кражба на ток.

Униформени твърдят, че е погазен етичният кодекс на вътрешното министерство. 56-годишният Георги Иванов е шеф на „Криминална полиция” и заместник-директор на ОД на МВР – Ловеч.

Полицаят, отзовал се на телефон 112 през 2019 година, когато енергото констатира незаконно свързване към мрежата в дома на разследвания заместник-директор, проговори.

Иван Павлов е член на Синдиката на служителите в МВР (СФСМВР). Той има над 30 години стаж в системата. Павлов е бил разпитан по случая.

Казва, че е изненадан от реакцията на шефовете на Районното управление. „За мен е изненада. Аз разбирам, че те не го осъзнават и не го възприемат в техните очи и спрямо тяхната ценностна система като някакъв проблем – дори напротив”, коментира Павлов.

 „Виждам, че те са едни дълбоко чувствителни хора с голяма загриженост. Тази загриженост по отношение лично на мен продължава вече около година. Много голямо внимание ми отделят”, иронично каза полицаят. Той призна, че е излязъл в неплатен отпуск, за да не продължи „това внимание, тази загриженост” към него.

По думите на Павлов казусът бил известен на жителите на Ловеч.

Подсъдим за кражба на ток - отново на ръководна длъжност в МВР

„Въобще не ме учуди реакцията на МВР, защото, за да се извършва всичко това, което се извършва върху служителите, това не може да става без знанието, съгласието и благословията на някой високопоставен в системата на МВР. Аз се уверих лично в това нещо, след като направих среща с министъра на вътрешните работи и заместника му”, каза още полицаят.

Той твърди, че зам.-министърът на МВР го посъветвал да търси правата си в съда. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини