Проговориха родители на момичето, обвинило полицай в блудство

  • 30 януари 2023 09:18

  • 2422
  • 0
Проговориха родители на момичето, обвинило полицай в блудство
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Проговориха родителите на 14-годишното момиче, подало сигнал, че е жертва на сексуално посегателство от полицай, информира Нова телевизия.

Припомнямe, че в четвъртък вечерта 48-годишен служител на МВР беше задържан на работното си място по подозрение, че е правил секс с непълнолетното момиче, настанено в поправителен дом за две седмици. За да отсрами полицая, пред камерата на екипа ни излезе за кратко и неговата съпруга.

„На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Била е уплашена”, разказват родителите.

Вече четири дни майката и бащата на 14-годишното момиче са в неведение какво се случва с дъщеря им. Знаят само едно – споделила е пред психолог, че полицай ѝ е посегнал, сексуално. Родителите ѝ разбират в четвъртък миналата седмица. „И ми казват: Може ли да дойдете в следствието? Имало инцидент. И аз питам, какъв инцидент? И той ми каза, че един от служителите е правил секс с нея. Не ме питай, как стигнахме до Велико Търново. Нито заключих канцеларията, нито – нищо”, споделят родителите.

Задържаха полицай от Велико Търново за блудство с 14-годишно момиче

Запазваме самоличността им в тайна, защото се срамуват. 14-годишното момиче е осиновено от мъжа и жената от Горна Оряховица, когато е било на една година. Преди две седмици тийнейджърката бяга от вкъщи, за да търси биологичната си майка. Затова е била настанена в приемника за малолетни и непълнолетни деца с противообществени прояви. Заповедта е била за 15 дни.

„Ние на 24-и ходихме, за да я видим и преди да си тръгнем, този е бил на работа”, посочват родителите.

Момичето е било само в приемника с надзирателя. Други деца е нямало. Родителите на тийнейджърката дори са разговаряли с полицая. „Как хубаво знаел английски и си говорили на английски. Помагал ѝ за задачи. И каза, че като си заминете – ще учим за философията на Ренесанса”, твърдят родителите.

Два дни след този разговор, полицаят е арестуван на работното си място. През деня, момичето споделило с психолога, че преди две вечери е имало полов акт с 48-годишния служител на МВР.  „Това е станало само там…когато тя е отишла да се къпе”, твърдят родителите.

Майката на момичето подозира това, заради някои факти, които е научила по време на първоначалното разследване. Един от тях е, че камерите за видеонаблюдение този ден са били спрели да работят. За кратко. Родителите на момичето, което все още е в приемника, искат да разберат истината. За тях, няма съмнение каква е.

Първоначално арестуван, 48-годишният полицай е пуснат след 24 часа. От Районната прокуратура чакат експертизите, които са назначили. Дотогава мъжът,  който е от 20 години в системата на МВР – е в дома си без обвинение.

Съпругата му отказа коментар пред камерата на NOVA, когато екипът ни потърси служителя на реда в дома му.  От Областната дирекция вече са поискали полицаят-надзирател на деца да бъде дисциплинарно освободен.

Калина Христова
2422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини