Заловиха група от мигранти в Бургаско

  • 29 януари 2023 16:53

  • 2038
  • 2
Заловиха група от мигранти в Бургаско
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Група от 8 нелегални мигранти е заловена днес край село Трояново, община Камено. След засилването на контрола и пропускателните пунктове от 3 седмици в района не са забелязвани мигранти, предаде БНР. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

Местен жител сигнализира днес, че е забелязал групата от млади уморени и кални мъже, каза кметът на Трояново Димитър Николов. "Веднага запалих колата и отидох на съответното място, което ми беше посочено. Те преминаваха от едната към другата страна на дерето. Извършихме граждански арест. Прибрахме ги в кметството и се обадихме на Гранична полиция. Доколкото разбрах, са сирийци, които искат да преминат през България за Италия", поясни кметът. 

Полицейска акция срещу битовата престъпност и незконния превоз на дървесина в община Котел

Мъжете вече са прибрани от служители на Гранична полиция. Последният случай на преминаващ мигрант през селото е от преди 3 седмици.

"Имаше един мигрант, който сам излезе на центъра на селото. Даже беше седнал на един контейнер. Прибрахме го, по негови данни пак са били група от около 12-13 души, които вечерта са гостували в землището на селото, но по негови думи са го изоставили и са продължили по направление", допълни Николов. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.29 | 17:31

2
otlicno milicionerite paziteli na granicata pak zarabotiha niakoi lev
PaulaFox

2023.01.29 | 17:28

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини