Петима арестувани при акцията в Котелско

  • 27 януари 2023 13:17

  • 435
  • 0
Петима арестувани при акцията в Котелско
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Петима са задържани при полицейска акция в котленски села, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията в Сливен. Трима от тях са задържани за кражби от частни домове, едно непълнолетно момче - за кражба от лек автомобил и един - за притежание на наркотици.

Специализираната операция по противодействие на конвенционалната престъпност започна рано тази сутрин в няколко населени места едновременно. Екипи на РУ-Котел, участък „Градец”, сектори „Пътна полиция” и „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен, жандармерия и горски служители на Югоизточно държавно предприятие работят по разкриване на престъпления срещу имуществото и наркоразпространението, проверяват се водачи на МПС за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, извършват се проверки за установяване на незаконно добити дърва за огрев. 

Полицейска акция срещу битовата престъпност и незконния превоз на дървесина в община Котел

Към 11:00 часа са проверени 154 автомобила и 293 лица. Извършени са претърсвания в части имоти със служебно полицейско куче, като на един от адресите са открити около 15 грама канабис.  Образувани са 10 преписки за незаконно добити дърва за огрев, общо около 15 куб. м. По линия на пътната безопасност са съставени 25 фиша и 5 акта. Връчени са 64 наказателни постановления и фишове. На едни от проверените водачи са връчени пет ел.фиша на стойност 1000 лева. 

Специализираната операция продължава.

Константин Тодоров
435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини