Разказ на момичетата, бити пред заведение в София

  • 27 януари 2023 09:50

  • 942
  • 1
Разказ на момичетата, бити пред заведение в София
© Novini.bg/ Canva

Пред bTV говорят момичетата, които преди седмица бяха бити от работничка пред заведение в столичния квартал „Света Троица“. За нападението има две версии – едната на собственика на заведението и другата на майките на децата.

Пред заведение има съоръжения, предназначени за малки деца. По думите на момичетата те искали да ги ползват, за да  заснемат видео за социалните мрежи. В момента, в който сядат, служителка на ресторанта излиза и ги подгонва.

 

Според нея и собственика на заведението те са откраднали монети от играчките. Затова работничката ги подгонва и от кадри от охранителна камера се вижда, че удря едно от децата. Свидетел става жената, която работи в съседен магазин. Тя се опитва да ги разтърве.

Както вече ви разказахме собственикът на ресторанта обясни, че той също е присъствал на инцидента и че побой над момичетата не е имало.

„Много непоносимо беше като цяло, доста ме болеше и няколко дена по-късно продължаваше да ме боли и в момента ръцете още ме болят, защото тя ме биеше навсякъде“, каза пред bTV едно от ударените момичета.

Тийнейджърките добавят, че не познават жената, която ги удря с пръчка и че не са крали монети от машината. Те твърдят, че това е единственият път, в който решили да се качат на детските съоръжения.

Децата потвърждават, че жената, която ги напада, излиза от заведението. Родителите им разбират за инцидента минути по-късно.

„Получих позвъняване от дъщеря ми, която истерично ревейки, каза: мамо някаква жена ни бие с пръчка. Може би мина около минута или две минути отново получих позвъняване от дъщеря ми, на което вече не чувах детето, чувах едни истерични писъци, страшно реване и единственото, което се чуваше е: мамо помощ, мамо помогни ми, къде си мамо“, казва един от родителите.
Друга майка допълва: „Страхотен ужас е това да ти звъни детето през минути и да казва: мамо, помогни ми, къде да се скрия, мамо, помогни ми. Докато стигна, тези минути ми се сториха часове. Децата бяха просто невероятно изплашени.

В такова състояние не съм си виждала детето. Цялата картина беше страховита“.

Шокиращ акт на агресията над деца в София

„Моето дете просто не можеше да ме познае, не реагираше нито на име, нито на повикване, нито, че съм тук. Беше в някаква жестока паника, едвам дишаше, от магазина предложиха включително да извикат линейка. Предположих, че може би се касае за някакъв луд човек, който ги е нападнал“, разказва още първата жена.

На следващия ден родителите вадят медицински на момичетата.  Казват, че за тях е неизвестно какво е провокирало агресията.

С децата вече работят психолози. А родителите им ще търсят правата си по съдебен път.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.27 | 10:38

1
10% бакшиш, Алибегов! Цени по високи от на запад.

Добави коментар

Водещи новини