Служители на ГДБОП и ОДМВР - Велико Търново иззеха над 2000 ментета

  • 26 януари 2023 17:13

  • 885
  • 0
Служители на ГДБОП и ОДМВР - Велико Търново иззеха над 2000 ментета
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Служители на ГДБОП и ОДМВР – Велико Търново иззеха над 2000 артикула, носещи запазени търговски марки, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Спецоперацията по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани с незаконно разпространение на стоки носещи защитени търговски марки, е реализирана през днешния ден на територията на Велико Търново. Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“ –ГДБОП и ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново. В хода на операцията са проверени два търговски обекта и складове към тях, където са установени над 2000 артикула – дамски и мъжки дрехи, чанти и други аксесоари - всичките носещи запазени търговски марки.  

Митничари заловиха поредна партида ментета

Иззети са и технически средства с които се е извършвало администрирането на интернет страници и такива в социалните мрежи, чрез които се е осъществявала търговската дейност. В хода на разследването е установено, че продажбата на стоките, носещи запазени търговски марки, се е извършвала без необходимото по закон съгласие на носителите на правата върху съответните марки – дейност, квалифицирана от българското законодателство като престъпление, съгласно чл.172 б от НК. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава. 

Поредната операция на МВР в защита правата върху интелектуалната собственост е част от предприетите активни мероприятия по плана за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT), по която ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари. 

Филип Епитропов
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини