Криминален експерт с подробности за обира пред хипермаркет в София

  • 26 януари 2023 08:24

  • 2489
  • 2
Криминален експерт с подробности за обира пред хипермаркет в София
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Продължава разследването на случая, при който мъж е бил обран от двама маскирани на паркинга на столичен хипермаркет. Те го напръскали с лютив спрей и изтръгнали чантата му, в която имало 30 хиляди лева, след което са избягали. Пострадалият е доставчик на цигари и всеки ден носи в себе си големи суми пари.  

Според криминалния експерт Иван Савов хората, извършили това, не са аматьори.

„Със сигурност не са аматьори, не е и случайно деяние. Ако не е инсценировка, то този човек е следен, знаело се е, че носи големи суми пари”, обясни Савов в ефира на Нова тв.

„Това, че е на оживено място, в случая е изиграло положителна роля. В движението, в тълпата, е по-лесно един автомобил да изчезне, както и е по-лесно да се случи нещо подобно, без да се стреля”, коментира Савов.  

Обирът на паркинг в София: 30 000 лв. е задигнатата сума

„Друг е въпросът до каква степен можем да говорим за инсцениране. В крайна сметка колкото и да има ролята в действията на извършителите, 30 000 не е чак толкова голяма сума, че да си струват да го правят. Рискът, който се оставя от извършителите, не ми се струва толкова оправдан”, коментира експертът.

Според него престъплението ще бъде разкрито.  

Росица Валентинова
2489 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГВ

2023.01.26 | 08:44

2
Е какъв експерт е тази, пълен смешник
Sarbeca Z

2023.01.26 | 08:43

1
Така му се пада на изрода щом разпространява цигари, значи разпространява смърт и болести, трябвало е са го застрелят в главата за назидание

Добави коментар

Водещи новини