Мъже от Перник и Радомир бяха задържани за дрога

  • 24 януари 2023 13:08

  • 688
  • 0
Мъже от Перник и Радомир бяха задържани за дрога
© Novini.bg/ Canva

Двама перничани са задържани за притежаване на наркотични вещества, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

При акция вчера органите на реда проверили автомобил, шофиран от 45-годишен жител на областния град, в който заедно с него пътувал 24-годишен негов съгражданин. При претърсване на превозното средство в него е намерено и иззето пакетче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направен полеви тест. Мъжете са задържани за 24 часа с полицейска мярка. Срещу тях е образувано досъдебно производство и действията по разследването продължават под надзора на Районната прокуратура в Перник.

Закопчаха мъж с наркотици и ценни монети

Вчера в Радомир, в условията на специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е задържан 33-годишен криминално проявен местен жител. При обискирането му в него е открито и иззето топче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Същото е реагирало на амфетамин при направен полеви тест. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска заповед и срещу него е започнато бързо производство.

През миналата година в Перник при съвместна акция между ГДБОП, ДАНС и Агенция "Митници" бяха открити около 80 килограма марихуана. Същата беше намерена в тир със замразено месо на паркинг в областния град. В близост до мястото бе намерен и фургон с оборудване за производство на марихуана. По случая бяха задържани трима мъже и привлечени като обвиняеми за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини