Жена напада в гръб и удря с бокс хора в столичния квартал "Младост"

  • 24 януари 2023 10:25

  • 6751
  • 6
Жена напада в гръб и удря с бокс хора в столичния квартал "Младост"
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Страх сред жителите на столичния квартал "Младост". Жена напада в гръб и удря с бокс случайни хора на улицата, сигнализираха потърпевши. По думите им жената вероятно е с психично заболяване.

Показваме ви една от пострадалите, която живее в столичния кв. "Младост". Тя избра да скрие самоличността си, защото се страхува да не бъде нападната отново. На 13 януари в 16 часа тръгва пеша за среща с приятелка, когато изненадващо е нападната в гръб.

"Говорех по телефона и усетих как някой се приближава, усетих силен удар по главата, извиках за помощ. Никой не ми помогна. Жената тръгна да ме гони и аз се скрих в цветарски магазин", разказа потърпевшата.

След първоначалния шок от нападението, тя вижда, че ударена от жена.

Мечки в Смолянско стряскат шофьорите, играят си в снега

"Първоначално не разбрах с какво ме удари, имах голяма цицина на главата. От групите в социалните мрежи разбрах, че напада с бокс", сподели пострадалата.

Оказва се, че агресивната жена действа в квартала от ноември миналата година. Подавани са и сигнали в полицията. Това не е първият случай, в който човек с психични проблеми е опасен за околните. Оказва се, че психично болните стигат до клиники едва след като извършат по-тежко престъпление. Практиката показва, че много от тях са били пациенти в някоя от клиниките в страната, но след лечение са били пуснати, пише Bulgaria On Air.

"Връзката се къса при изписване от болницата, защото в България липсва връзката за извънболнична помощ. Тя е осигурена само в частта с медикаменти. Социалните служби отказват да се включат в грижите за тези пациенти в извънболнична среда, когато те нямат близки. Психично болните без близки са оставени на самотек", коментира директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.

Към момента държавните психиатрични болници са препълнени. В тях са настанени над 300 пациенти.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6751 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.01.24 | 12:52

6
Малко те е била шафрантия про.ста!
евлоги

2023.01.24 | 12:39

5
ибе и са и е страшно загоряла...

2023.01.24 | 11:27

4
хахаха супер забавно, жалко че не съм бил там хахахах
Така ли?!

2023.01.24 | 11:06

3
Така ли ма, Лайнослава, пардон - Цветослава, дето се беше наредила в "Инициативния комитет" за втрия мандат на кремълския лакей и национален предател от село Славяново?! Как така психично болни хора ще бъдат оставени "на самотек"? Ти нали нещо го играеш "фактор", че и виден "психиатър"?! Ами, за чий ближеш задника на Фатмака, той не може ли да нареди на "здравния" си министър да вземе мерки?!
поне

2023.01.24 | 10:46

1
поне не ги удря в сурата или с нож
niko

2023.01.24 | 10:53

2
ноо си тъп майна

Добави коментар

Водещи новини