Искат постоянен арест за Чонтов, ударил коли в опит да избегне полицията

  • 14 януари 2023 14:46

  • 747
  • 1
Искат постоянен арест за Чонтов, ударил коли в опит да избегне полицията
© Районна прокуратура - Бургас
Слушай новината Слушай новината

Полицията изяснява мотивите на 20-годишния Иван Чонтов, който блъсна с колата си шест автомобила и автобус в опит да избегне полицейско преследване. Инцидентът е от четвъртък вечер в Бургас, съобщиха на съвместен брифинг в Бургас от прокуратурата и полицията, съобщи Нова телевизия.

Мъжът е арестуван до 72 часа и му е повдигнато обвинение за хулиганство и за възпрепятстване на полицаи да изпълнят дълга си. Обвиняемият не е спрял на команда от правоохранителните органи, след което се качил в автомобил и въпреки отправено му предупреждение потеглил в опит да избяга, предизвиквайки преследване с полицейски автомобили.

Шофьор помете пет коли и градски автобус, в бясна гонка с полицаи в Бургас

Чонтов е обвинен и за това, че е нарушил обществения ред, шофирайки с превишена скорост е повредил автомобили и е създал опасност за живота и здравето на други участници в движението. Затова предстои да бъде взета мярка за постоянен арест, обясниха от прокуратурата. „Ще бъде установено и неговото психично състояние, тъй като и възможно лицето да не е в добро такова”, заяви прокурор Мария Маркова. Ще бъде взета и кръвна проба за анализ за наличие на наркотици, обясниха още от прокуратурата, въпреки че първите проби с дрегер бяха отрицателни.

Бащата на джигита, блъснал 5 коли след гонка с полицията, е съден за отвличане

По думите на старши комисар Калоян Калоянов- директор на ОДМВР Бургас са ангажирани мнозина полицаи при преследването му, защото задържаният е имал неадекватно и много рисково поведение. „На второ място в колата бяха открити боеприпаси, на трето място служителите на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си”, обясни комисар Калоянов. Вчера е арестуван и бащата на момчето, бизнесменът Петър Чонтов. Той е заплашвал и се е опитал да повлияе на свидетели. Задържан е за 24 часа.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.14 | 17:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини