БЛС: Пазете медиците, спрете да им посягате

  • 14 януари 2023 13:31

  • 869
  • 4
БЛС: Пазете медиците, спрете да им посягате
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

След като още един медик, работещ в Спешния център във Враца беше нападнат, Българският лекарски съюз (БЛС) изяви своята позиция по темата. От съюза подкрепят безусловно пребития от неизвестно лице колега, както и всички останали медици.

Съсловната организация категорично се противопоставя срещу всякаква форма на агресия и се ангажира с юридическа защита на всеки лекар, подложен на вербална или физическа агресия, предава БНТ.

За съжаление, след инцидента от преди дни, който беше широко обсъждан в медийното пространство и при който след тежка катастрофа край Враца загина 3-годишно дете, агресията към спешните медици в града ескалира. И това не е случайно, защото и при този трагичен инцидент, отново за виновен индиректно беше посочен медицинският екип отзовал се на място, казват от лекарския съюз.

Искаме ясно да заявим, че при установяване на нарушение или доказване на вина е важно да има наказани и всеки трябва да понесе последствията от своите действия, но се обявяваме категорично против изместването на фокуса при подобни случаи и индиректното внушаване на вина, посочват от БЛС.

Според лекарския съюз от изнесената в публичното пространство информация за трагичния инцидент край Враца става ясно, че спешният медицински екип е действал своевременно и професионално, дори в извънработното си време, се казва още в позицията.

Пребитият медик във Враца: Обидно ми е

На този етап няма доказателства за неадекватни действия от тяхна страна, въпреки че пробата за алкохол на д-р Диана Димитрова е положителна.

БЛС апелира да се спре агресията към медиците. "Пазете ги, защото скоро няма да има кой да Ви лекува!", допълват още от лекарския съюз.

Цветелина Кирилова
869 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ачик

2023.01.14 | 19:43

4
Медици, пазете пациентите си, защото както сте я под карали, няма да остане никой за лекуване. Слезте на земята, защото не сте Богопомазани. Имате вина за много неща и в много ситуации и добре го знаете. Има и свястни между вас, но колко са?! Благодаря на всички които от сърце са медици и поклон! Но за пишман медиците мисля по друг начин. И не само аз мисля така.
PaulaFox

2023.01.14 | 17:17

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.14 | 13:59

2
Що не бият палитици
Ваня И.

2023.01.14 | 13:59

1
Ще ги бият докато не изчезнат!

Добави коментар

Водещи новини