Задържаха жена и мъж, издирвани с ЕЗА в Германия и Белгия

  • 12 януари 2023 16:57

  • 684
  • 0
Задържаха жена и мъж, издирвани с ЕЗА в Германия и Белгия
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с две европейски заповеди за арест, Окръжна прокуратура – Шумен задържа жена на 45 години и мъж на 35 години, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Заповедта за задържане на С.Р. е издадена от съда в град Оснабрюк във Федерална Република Германия. Българката е подсъдима по наказателно производство за извършени 33 престъпления според германското законодателство, касаещи укриване на данъци и неплащане на осигуровки. Работата по случая продължава, като предстои разглеждане в съда на искането на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо жената – „задържане под стража“. 

Съдът в Хасково остави в ареста германски гражданин, търсен за наркотрафик в родината си

Европейската заповед за арест на 35-годишният С.Л., гражданин на Федерална Република Германия, е издадена от съда в Брюксел, Кралство Белгия. Той се издирва във връзка с висящо наказателно производство за измама, злоупотреба с обществено доверие, присвояване и компютърна измама. За извършените престъпления законът в издаващата заповедта държава предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 5 години. Деянията са наказуеми и според българското законодателство. Престои в Окръжния съд в Шумен да бъде внесено искане за „задържане под стража“ на 35-годишния мъж.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини