Повече полиция в "Шекер махала" след множеството палежи

  • 12 януари 2023 16:19

  • 651
  • 0
Повече полиция в "Шекер махала" след множеството палежи
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От началото на тази седмица е засилено полицейското присъствие на територията на Шекер махала в Пловдив, където през последните няколко дни възникнаха умишлени пожари в нерегламентирани сметища. За това информираха от Областната дирекция на МВР. 

От горящите отпадъци, сред които имаше много автомобилни гуми и кабели, се стигаше до голямо задимяване, а вероятността огънят да се разпростре върху близки жилищни сгради или други обекти е била реална.

На множеството сигнали от притеснени граждани своевременно са реагирали екипи на пожарната, а в полицията се осъществяват необходимите действия за установяване на извършителите.

В тази връзка от ръководството на Областната дирекция на МВР е създадена организация, за да не бъдат допуснати и други подобни палежи.

Сред набелязаните превантивни мерки в ежедневната дейност на служителите на реда е поставена и задача за постоянно наблюдение на местата в града, за които има информация за запалвания на струпани купчини с отпадъци. За Шекер махала като такива зони се очертават около улиците „Дилянка”, „Звънче”, „Лайка”, бул. „Васил Априлов” и моста на „Ален мак”.

Инвалид загина при пожар в Шекер махала

За тях е предвиден денонощен полицейски контрол, а обходът им се осъществява по график от екипи на Трето РУ и секторите „Общинска полиция”, „Специализирани полицейски сили” и „Пътна полиция”.

В обхвата на посочените мерки е възможно да влязат и други квартали в Пловдив.

При забелязване на хора, които палят отпадъци на обществени места, униформените ще бъдат безкомпромисни. От полицията напомнят, че всеки установен нарушител подлежи на съответните наказателни санкции от компетентните институции.

Цветелина Кирилова
651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини