Училищна шефка от Пловдив в кома, млад шофьор я помете

  • 12 януари 2023 14:50

  • 5645
  • 1
Училищна шефка от Пловдив в кома, млад шофьор я помете
© Novini.bg/ Canva

52-годишната заместник-директорка на СУ "Цар Симеон Велики" Милена Петрова е пострадала тежко при инцидент под моста на Герджика тази сутрин. 

Към 7.30 часа жената пресичала пешеходната пътека на бул. „Марица“, когато върху нея връхлетяла кола, съобщиха от полицията. 

Шофьор блъсна пресичащо дете в Добрич

Веднага бил подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнали полиция и линейка. Медиците установили, че заместник-директорката е в изключително тежко състояние и напълно неконтактна. Транспортирана е по най-бързия начин до УМБАЛ "Св. Георги" за оказване на спешна медицинска помощ. 52-годишната Милена е в кома и с опасност за живота.

Колата управлявал 18-годишен младеж с няколкомесечен стаж зад волана. Пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

„Винаги идва на работа пеша. Десет минути след инцидента тази сутрин бях на мястото“, разказа пред "Марица" директорът на СУ „Цар Симон Велики“ Руси Баташки.

Той известил семейството за злополуката. Пратил е и доклад в Регионалното управление на образованието. Екипът на училището е съкрушен и в готовност да обяви акция, ако има нужда от кръводаряване или събиране на средства за лечение. Преди време Милена Петрова загубила съпруга си. Има син, който също е учител. 

Радина Лазарова
5645 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гого

2023.01.12 | 16:03

1
ебиимайката

Добави коментар

Водещи новини