Доклад за човешките права: България е упражнявала насилие срещу мигранти

  • 12 януари 2023 13:04

  • 1765
  • 4
Доклад за човешките права: България е упражнявала насилие срещу мигранти
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Държави членки от ЕС, включително България, Хърватия, Кипър, Гърция, Полша и Испания, са продължили да участват в незаконно отблъскване на мигранти и да упражняват насилие по границите си, пише в годишния доклад за състоянието на човешките права в света на организацията "Хюман Райтс Уоч".

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1541

Положителният отговор от страна на ЕС на масовото разселване на украинци след началото руската инвазия в Украйна през февруари рязко е контрастирал с неправомерното отношение към мигрантите и търсещите убежище от други региони на света, посочва правозащитната организация.

От доклада също така става ясно, че бързорастящата през годината инфлация, особено по отношение на цените на храните и енергията, както и дългосрочните икономически последици от пандемията от COVID-19, са оказали отрицателно влияние върху правата на хората, живеещи с ниски доходи или в бедност. Засегнати са били правото на адекватен жизнен стандарт, на храна, на здравеопазване, на жилище и на социална сигурност.

Данните на ЕС от септември 2022 г. показват, че 95,4 милиона души (21,7% от населението) са били изложени на риск от бедност или социално изключване, като жените са били изложени на по-висок риск от мъжете, а домакинствата (особено тези със само един родител) със зависими деца също са били изложени на повишен риск. В доклада на "Хюман Райтс Уоч" се констатира, че нивата на бедност в Румъния и България надхвърлят 30%.

Мигранти: В България ни държат като животни в бараки

Отбелязва се и че през юни страните членки са представили пред Европейската комисия националните си цели за намаляване на бедността, като са се ангажирали до 2030 г. да намалят с 15,6 милиона души броя на хората, изложени на риск от бедност или социално изключване.

По отношение на върховенството на закона в доклада пише, че през тази година институциите на ЕС са продължили да следят за опасения, свързани с върховенството на закона, в няколко държави членки на ЕС, но не са предприели решителни действия. Отбелязва се, че Групата на Европейския парламент за наблюдение на върховенството на закона е продължила да наблюдава България, Словакия и Малта и е засилила дейността си по отношение на свободата на медиите в Гърция, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1765 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Е,браво!

2023.01.12 | 22:23

4
Искат да не си пазим границата със сила...А с какво?С кафе и баница ли да ги причакване на браздата?
Само бой за тая сган

2023.01.12 | 19:09

3
Бой докато шава тая сган....Европа може фелацио да прави.....
☮️❤️Змeй Aнгeлoxyйний oт Бaндитckа Bиeнa❤️☮️

2023.01.12 | 13:17

1
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM, XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz ☞✋CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя⚡: tiny.cc/w0b1vz
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/5fotuz

2023.01.12 | 13:19

2
☞⚡Xyй зa ушевитe!⚡☜ ☞⚡Ушев е лakом, yшeв K●B●И●Ч●И, иckа дa лaпa oщe пapи!⚡ ☞⚡E●б●e●т●e нeгoвaтa мaмa, нe e зaгyбa гoлямa!⚡ ☞⚡Ушев e бokлyk и гaд, eби мy мaйkaтa, дa мpe във cмpaд!⚡ ☞⚡Ушевa cвиня cгaзи, Бoг щe тe възнaгpaди!⚡ ☞⚡Гepoя c Бpeнekeтo нaпpaви Ушев нa Peшeтo!⚡ ☞⚡Ha Ушев жeнaтa ocтaнa бeз CBИHЯTA.⚡ ☞⚡Koй мaнгaл ceгa шъ ибe милициoнepckoтo KYPBE!⚡ ☞⚡Целият народ МРАЗИ Милиционеро-ПОЛИЦАИТЕ!⚡ ☞⚡Даже жените им ги мразят, а децата им ги е срам да си признаят, че са ушеви!⚡ ☞⚡Факт. ⚡☜ ☞⚡Ушевия всеки го мрази!⚡ ☞⚡Ушевия е срещу народа си и обслужва МАФИЯTA!⚡ ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️=Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk=✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka=✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz ☞⚡XYЙ, XYЙ, XYЙ, зa kypвитe и пeдepacитe c keтчapa, ГOЛЯЯЯM-XYЙ!⚡: tiny.cc/hv11vz ☞✋Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/vbx1vz ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz ☞⚡Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/rq6zuz ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[I] ⚡: tiny.cc/mdayuz ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[II⚡]: tiny.cc/zdayuz ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[III]⚡: tiny.cc/xdayuz ➤⚡Wald Drache-Fick die Polizei[IV]⚡: tiny.cc/vdayuz ☞⚡БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: tiny.cc/3ugwuz ☞⚡Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa - бългaрcкaта ГEШEФTУPA!⚡: tiny.cc/sd33vz ➤⚡Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!⚡: tiny.cc/atgwuz ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини