Ето какво установи проверката за разменените бебета в "Шейново"

  • 09 януари 2023 15:20

  • 8737
  • 3
Ето какво установи проверката за разменените бебета в "Шейново"
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

След разменените бебета: проверката на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ е установила, че не е бил осъществен достатъчен контрол на различни нива. 

Тя обхваща периода 21 декември-4 януари. Изготвен е констативен протокол, който е предоставен на болницата и на здравния министър. Изпратено е писмо и до Агенцията за закрила на детето.

След размяната на бебетата: Приключи проверката в „Шейново”

Открити са пропуски, неточности и неспазване на някои изисквания в нормативната уредба, заради което ще бъдат образувани актове за административни нарушения. Протоколът ще бъде изпратен и до разследващите органи.

Предстои целият процес по детайлизиране на предаване на новородените да бъде добре анализиран. "Имаме и писмо от министъра на здравеопазването да проверим всички акушеро-гинекологични отделения в страната - проверка, която тече в момента. Това са 130 и няколко отделения. Това е огромна работа. Трябва да го направим в относително бърз срок. Ръководството на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" си е поставило за цел да се въведе риск базираният надзор. С това имаме идеята да оценим онези рискови моменти, които са съществени и важни ,за да се предотвратяват подобни действия. Дълбокият смисъл на нашата дейност е превенция", посочи изпълнителният директор на агенцията проф. д-р Росен Коларов.

По думите му, актовете за административни нарушения ще бъдат съставени в рамките на три месеца. Разследващите ще установят конкретния виновник, но по думите на Коларов е очевидно, че има човешка грешка. Той смята, че въвеждането на код е добра идея.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
8737 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.09 | 16:20

3
Лекарите станаха утайката на обществото Гледат с алчни очички и без срам
ДА ДА

2023.01.09 | 16:01

2
БЯЛАТА МАФИЯ !!!!

2023.01.09 | 15:35

1
Виновен лекар никога няма и затова здравеопазването в България е на дъното на класацията и си стои там.

Добави коментар

Водещи новини